+31 (0)182 393038

WIE ZIJN WIJ?

Al 40 jaar specialist
in Pernettya’s

Het bedrijf startte in 1980 met een groot assortiment tuinplanten. De kwekerij was ongeveer één hectare groot en is gelegen in de Tempel in de Gemeente Reeuwijk. Alle planten werden in Boskoop afgeleverd.

Inmiddels is ons bedrijf uitgegroeid tot een moderne kwekerij van ruim 12.5 ha. groot.

 

Teeltcyclus
Alles in eigen hand

Bij Pernettya Kwekerij M. Mathot hebben wij de volledige teelt van onze Pernettya’s in eigen hand. Van stek t/m uitleveren zorgen wij ervoor dat elk proces zo goed mogelijk verloopt. De Pernettya is een 2 jarige teelt waar veel bij komt kijken. We beginnen met stekken en dit gebeurt rond september. Jaarlijks produceren wij ca.3 miljoen Pernettya stekken en deze staan in onze stekkassen.
Hier worden de stekken verzorgd zodat ze goed aan de wortel komen. Rond maart worden deze gewortelde stekken gepot in de gewenste potmaten en automatisch in onze roll-air kas gezet. Dit is een folie-kas die volledig open en dicht kan. In de roll-air kas worden de Pernettya’s goed verzorgd en maken ze veel takken aan en dit zorgt voor een mooie compacte plant. Een jaar later worden de Pernettya’s weer opgepakt, schoon gemaakt en gesorteerd en met de uitzet heftruck naar buiten op het containerveld gereden. Hier worden ze op ruimte gezet en in het verband geschoven zodat ze van alle kanten voldoende licht krijgen. Ook worden er mannelijke planten op de containervelden gezet en in mei komen de eerste Pernettya bloemen tevoorschijn. Deze bloemen zijn interessant voor de bijen uit de omgeving en ze bestuiven de planten door middel van het vliegen van het ene bloemetje naar het andere bloemetje. Zo komt het stuifmeel van de mannelijke planten bij de vrouwelijke planten terecht. In juni worden de laatste bloemen bestoven en beginnen de vruchtbeginsels te zwellen. Dit gebeurt de hele zomer periode lang en vanaf augustus komen de eerste kleuren in de bessen en zijn de Pernettya’s klaar voor levering.

Medewerkers
Ons kostbaarste goed

Bij Pernettya kwekerij M. Mathot werken vier vaste medewerkers. In de piek periode (van augustus t/m december) en het potseizoen (van maart t/m mei) wordt ons team versterkt door ZZP-ers en uitzendkrachten.

Vacatures
Werken bij M. Mathot

Met regelmaat (met name in het hoogseizoen) zijn wij op zoek naar personeel en scholieren.
Bekijk hier onze actuele vacatures.

ONS TEAM

Onze medewerkers staan u graag te woord

Marcel Mathot

Marcel Mathot

Teelt

+31 (0)6 535 600 22

Jan Mathot

Jan Mathot

Logistiek

+31 (0)6 5319 674 54

Bram Mathot

Bram Mathot

Verkoop

+31 (0)6 533 600 67